Column

De Verdwijntruc – Vindt u dit niet verschrikkelijk?, vroeg een mevrouw plompverloren terwijl ik me even in de keuken van het Himmelblau Coop Paviljoen probeerde te onttrekken aan de drukte rond onze tentoonstelling.
Elke zondagmorgen om elf uur beginnen we, na het gezonde ontbijt, de dag met ‘Tussen geloof en ongeloof’. Een paar op de zondagstemming uitgezochte liedjes, een schriftlezing en een overweging.
De Keuze De afgelopen twee weken heb ik met bewondering het gemak waarmee Hella zich staande houdt in het geweld van actie en aandacht gade geslagen. De slappe lach dinsdag na onze dans was tekenend.
We exposeren nu een week. Een lange stoet museumbezoekers trekt aan ons voorbij. Mensen met vragen (Mag ik met u op de foto?), herinneringen (Mijn zuster moet nog bij uw broer in de klas gezeten hebben) en verwarde verhalen (Ik heb al drie jaar Alzheimer. Daar merkt u niets van.…
De pers, tegenwoordig heet dat de media, kijkt graag vooruit. Waarschijnlijk om een behoefte van het publiek te bevredigen. De gedetailleerde voorbeschouwingen op voetbalwedstrijden, het oeverloze commentaar bij ellenlange touretappes kennen maar een thema: wie gaat er winnen? Dat levert een berg clichés op. Zelden hoor of lees je: Nou,…
Er is al heel lang sprake van een expositie van Hella en mij in het Groninger Museum. Nu is het zover. Hella en Freek: Het volle leven!