Nieuwsarchief van Freek

In alle jaren is er genoeg nieuws verzameld door Freek de Jonge, van nieuws, evenementen, voorstellingen tot liederen. Alles is terug te lezen in dit nieuwsarchief.
Filter op categorie
Actueel — 20 januari 2020

IM David Olney (video)

David Olney, een klassieke Amerikaanse singer-songwriter kreeg op 18 januari tijdens zijn performance op het 30A festival in Florida een fatale hartaanval. David kreeg waardering van Steve Earl, ‘Townes van…
Lees meer
Actueel — 17 januari 2020

Freek blogt

Freek blogt door! Na het succes van het dagboek over de Lachgasfabriek, blijft Freek doorschrijven over de achtergronden van het artiestenleven en alles wat hem verder opvalt.

21 januari: "We zochten Neil Innes halverwege de jaren 80 (ik waag me niet meer aan jaartallen) op in Edinburgh waar hij op het 'Fringe Festival' speelde. Neil kon bogen op 1 hit: Urban Spaceman, geproduceerd door Paul McCartney."
Lees meer
Actueel — 14 januari 2020

Freek de Jonge ontvangt Zaanse erepenning

Zojuist heeft Freek de Jonge uit handen van burgemeester Jan Hamming de erepenning van de gemeente Zaanstad gekregen.
Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in het Zaantheater.
Lees meer
Actueel — 10 januari 2020

Freek de Jonge 29 maart in Carré met De Canon

In maart 2020 staat Freek de Jonge wederom in Carré met zijn voorstelling De Canon, waarin hij oude klassiekers laat terugkomen. Tijdens ‘De Week van Freek’ ter ere van het 100-jarig…
Lees meer
Actueel — 5 januari 2020

Terugkijken: De Lachgasfabriek

De Lachgasfabriek is terug te kijken via NPO Start
Lees meer
Actueel — 1 januari 2020

Over de totstandkoming van De Lachgasfabriek

Lees nu op ISSUU de preview van de publicatie: De Lachgasfabriek – Dagboek van een voorstelling. Deze wordt in de loop van januari afgerond.
Lees meer
Actueel — 1 januari 2020

‘Er komen keurige, beschaafde, geïnteresseerde mensen in de bibliotheek.’

Freek de Jonge over (voor)lezen, boeken, de geest, Laurel & Hardy en belevenissen met een in bewaring gegeven vestzakhorloge. Als Freek op 30 augustus, zijn vijfenzeventigste verjaardag, in de OBA aan alle bibliotheken de Neerlands Hoop oeuvrebox cadeau doet, worden plannen gesmeed voor een Bibliotheekbladinterview.
Lees meer
Actueel — 29 december 2019

Bob Fosko en Freek de Jonge in nieuwe seizoen van De Kist

Bob Fosko en Freek de Jonge zijn te zien in het nieuwe seizoen van De Kist. Daarin gaat EO-presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders in gesprek over de dood, de…
Lees meer
Actueel — 28 december 2019

En de Taalstaatmeester 2019 is...

Cabaretier Freek de Jonge is de winnaar van de titel Taalstaatmeester van 2019. Dat werd zaterdagochtend op NPO Radio 1 bekend gemaakt in De Taalstaat. De verkiezing is een initiatief van…
Lees meer
Actueel — 25 december 2019

Oudejaarsconferences 2019: lachgas, boreale volken, klimaatspijbelaars en plofbaby's

Freek de Jonge is ouderwets goed
Officieel hoort Freek de Jonge niet thuis in dit overzicht. ‘De lachgasfabriek’ is namelijk een ‘jaarsconference’, dus zonder ‘oude’ ervoor. De 75-jarige cabaretier blikt wel terug op 2019, maar somt geen actualiteiten op, hij zoekt het grote verband.
Lees meer