Talkshow Verkadefabriek

Heel het leven passeert in de Zondageditie o.l.v. Wilma de Rek en Jan Tromp, tussen drie en half vijf, in de Clubzaal van de Verkadefabriek.

Het ‘debat’ gaat dezer dagen volop over foute kunst, foute humor, foute denkbeelden, foute helden, foute ideeën; maar wat is eigenlijk goed en wat is fout, en wie bepaalt dat? Daarover praten Jan Tromp en Wilma de Rek tijdens de Zondageditie van 25 februari met cabaretier Freek de Jonge en met schrijver Ad van Liempt. Bert Wagendorp leest een column voor.

Deze editie o.a. met:
Freek de Jonge en Ad van Liempt

En natuurlijk is er muziek en de column van Bert Wagendorp.

Ad van Liempt 
was hoofdredacteur van Nova en bedenker van het geschiedenisprogramma Andere Tijden. In 2002 brak hij door als schrijver met Kopgeld, over Amsterdamse jodenjagers in 1943, waarna nog vele boeken volgden. De oorlog is zijn grote onderwerp, Van Liempt maakte er tien jaar geleden voor de NPS een serie over en schreef het bijbehorende boek De Oorlog. In 2014 volgde de al even succesvolle NTR-serie Na de bevrijding, eveneens met bijpassend boek, over de loodzware jaren 1945-1950.

Freek de Jonge 
doorbrak als cabaretier ongeveer alle taboes die je kunt verzinnen. Op 8 november 1968 begon zijn carrière, toen hij met Bram Vermeulen onder de naam Neerlands Hoop in Bange Dagen deelnam aan cabaretfestival Cameretten – dit jaar is dat dus vijftig jaar geleden.

Op 5 en 6 maart presenteert Freek de Jonge Neerlands Hoop in Concert in de Verkadefabriek. Exclusief bij ons (en Theater Carré 13 maart) twee avonden met een overvloed aan Nederlandse en Vlaamse artiesten ter ere van het verschijnen van de langverwachte oeuvrebox van Neerlands Hoop.

Klik hier voor meer info en kaarten voor Neerlands Hoop in Concert in de Verkadefabriek

De Avondeditie leverde de afgelopen jaren vele spraakmakende gesprekken en verrassende ontmoetingen op. Hoog tijd voor een nieuwe reeks, dit seizoen op zondagmiddag. De Zondageditiewordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek.


Over de Zondageditie
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

In al die jaren schoof Adriaan van Dis maarliefst drie keer aan. Ook andere schrijvers als A.F.Th. van der Heijden, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg, Arthur Japin en Herman Koch waren aanwezig, zij het in iets bescheidener mate. Biografen Aleid Truijens (FB Hotz) en Annejet van der Zijl (Prins Bernhard) gingen Onno Blom (Jan Wolkers) voor.

Ook prominente politici gaven graag hun mening. Zo spraken ze afgelopen seizoen met Alexander Pechtold en was Jesse Klaver al in 2012 te gast. Politici waren iets vaker van linkse dan van rechtse signatuur, maar ook Joost Eerdmans, Fred Teeven, Dries van Agt en Hans Wiegel werden ontvangen.

Er waren acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars en journalisten. En dit seizoen is voorheen de Avondeditie terug op verschillende zondagmiddagen om 15.00 uur in de Clubzaal onder een nieuwe naam Zondageditie. De volgende editie vindt plaats op zondag 25 februari 2018.

De Zondageditie o.l.v. Wilma de Rek en Jan Tromp

Optredens in het verleden

25 feb 2018
15:00
Talkshow Verkadefabriek Verkadefabriek, Den Bosch 's-Hertogenbosch
15:00 zondag