Presentatie boek Gaskolonie

Boekpresentatie ‘De Gaskolonie. Van nationale bodemschat tot Groningse tragedie.’ Beleef een boeiende en actuele avond in Amsterdam met de drie auteurs van het boek De Gaskolonie, cabaretier en Groningenactivist Freek de Jonge en deskundigen Marjan Minnesma en Jan de Jong. 

Op 16 december neemt Freek de Jonge de geactualiseerde herdruk van het boek De Gaskolonie in ontvangst en vertelt over zijn ervaringen en reis door de laatste kolonie van Nederland, de gaskolonie. Na de pauze gaan de drie auteurs in gesprek met Marjan Minnesma van Urgenda over gas en klimaat en Jan de Jong, oud-topman van de inspectie, het Staatstoezicht op de Mijnen over gas en veiligheid.

De Gaskolonie is geschreven door Margriet Brandsma, Heleen Ekker en Reinalda Start.

Gaswinning en de daaruit voortkomende aardbevingen vormen een blijvend probleem voor zeer veel inwoners van de provincie Groningen. De schrijvers van het boek De gaskolonie hebben onderzocht hoe het toch komt dat er nooit een keer een fatsoenlijke oplossing komt. Ze stuitten op wat ze noemen ‘Het gasgebouw’, een cluster aan bedrijven en instanties die te maken hebben met de gaswinning. Dat maakt inzichtelijk wie eigenlijk de grootste vinger in de pap heeft (Shell) en hoe sterk verweven de betrokkenen zijn in een ‘old-boys netwerk’.
Het afgelopen jaar heeft ook Freek de Jonge zich sterk geëngageerd aan het problematiek van de gasbevingen. Hij voerde acties en opende een petitie. Wat heeft dat allemaal opgeleverd. In de nieuwe, derde druk van De gaskolonie komt Freek de Jonge aan het woord over zijn ervaringen.

Deelname 1 persoon inclusief 1 boek € 22,50

Deelname 2 personen inclusief 1 boek € 29,50

Alleen het boek € 16,90

Alleen deelname avond € 7,50

Pied à Terre Lezingen, Overtoom 135 – 137
1054 HG te Amsterdam

Boeken via https://www.piedaterre.nl/lezingen/overzicht/freek-de-jonge-en-de-gaskolonie-14/

Optredens in het verleden

16 dec 2017
20:00
Presentatie boek Gaskolonie Boekhandel Pied à Terre, Amsterdam Amsterdam
20:00 zaterdag