Neerlands Hoop Box

In het vijftigste Geboortejaar van Neerlands Hoop verscheen deze unieke verzamelbox over Neerlands Hoop en na Neerlands Hoop; absurdistisch cabaret van Bram Vermeulen en Freek de Jonge.

Vraag aan Freek de Jonge wanneer zijn professionele theatercarrière begon en hij antwoordt: ‘Op 8 november 1968.’ Die vrijdagavond neemt Neerlands Hoop in Bange Dagen deel aan cabaretfestival Cameretten. Neerlands Hoop, bestaande uit Freek de Jonge en Bram Vermeulen, wordt alom geprezen, maar wint niet. Toch betekende het een vliegende start voor het duo en in de twaalf jaar dat ze samenspelen (vanaf 1977 worden ze bijgestaan door Jan de Hont) maken ze vijf theatershows. Door hun sportmentaliteit (Bram was profvolleyballer), hun absurdistisch cabaret waarmee ze zich afzetten tegen de gevestigde orde en hun politieke betrokkenheid (Actie Argentinië) maken ze zich al vlug geliefd.

De box bevat 3 boeken: over Neerlands Hoop, ná Neerlands Hoop en een songbook met alle liedteksten, 9 dvd’s gevuld met de theatershows, de tv-programma’s waarin Neerlands Hoop optrad en ter aanvulling tal van onbekende registraties. Eén EP en 3 cd’s met de mooiste liedjes.

Koop de box via de Freekshop

Optredens in het verleden

17 sep 2023
14:00
Neerlands Hoop Box

14.00-17.00 uur Signeren Neerlands Hoop Box

Boekhandel Broese Boekverkopers, Utrecht Utrecht
14:00 zondag