Kortgehouden – Afl. 1

Uitzending 1 – 28 oktober 2005

1.1 – Het Woord
Column over het woord, het bestaan, God, de mens, de waarheid en de leugen.

1.2 – Zuurstof
De Jonge over kinderboeken, waarna hij kleuters een zwaar verhaal voorleest over het laatste bos op de wereld. De volgende keer willen de kinderen een verhaal over massavernietingswapens.

1.3 – Moest naar Amerika
Conference waarin De Jonge vertelt over winderigheid tijdens zijn vliegreis naar Amerika en de controle op de luchthaven waarbij hij per ongeluk zijn darmen leegt.

1.4 – Aanslag
Sketch waarin een bargesprek tussen Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten over de schuld van onschuldige slachtoffers bij een terroristische aanslag. De Jonge is de zwijgende barman.

1.5 – Toon Hermans
Sketch waarin man (De Jonge) met de helpdesk belt over computerstoring en alles wat hij zegt moet spellen.

1.6 – Harry Mulisch
Interview van De Jonge met Harry Mulisch over Concentratie in de Kunst. Diens concentratie tijdens zijn werk, wat concentratie betekent en wat er moet wijken voor het uitvoeren van de kunst.

1.7 – Ramses
De Jonge vertelt over een nooit gestuurde brief aan Ramses Shaffy en het ontstaan van het lied: ‘Wij zullen doorgaan’.

1.8 – Trainer/Kleedkamer
Sketch waarin Ruud Gullit boos de kleedkamer ingaat en zijn voetbalploeg vermanend toespreekt. Het blijkt dat in de kleedkamer een sollicitatiecommissie (De Jonge, Van Muiswinkel en Jack van Gelder) zit, die hem toch niet zo geweldig vindt. De volgende kandidaat is Sjaak Swart.

Wil je niets van Freek de Jonge missen? Abonneer je dan op het kanaal!