De lachgasfabriek

Jaarsconference is de oudejaarsconference voorbij. Niet alleen omdat hij op 1 januari wordt uitgezonden, maar ook omdat bepaalde verplichtingen die de oudejaarsconference met zich meebrengt vervallen.

Actualiteit is een lolly waaraan het zoet likken is, de zoektocht naar het grote verband biedt meer smaken. We leven in een tijd van verandering. Dat is voor ouderen reden de toekomst te vrezen en te negeren en voor jongeren het verleden te verachten en te mijden.

De vrijheid van meningsuiting vult de leegte van het heden. ‘Waarom denk ik dat ik zeg dat ik zeg wat ik denk’ zongen we in 1979 met Neerlands Hoop.

‘Boris Johnson was totaal verrast door de gedetailleerde Brexitkennis bij Juncker en Barnier’ las ik in de krant en was daar niet zozeer totaal varrast door als wel verbijsterd. We verliezen contact met de werkelijkheid. We ontkennen hem weg of lachen hem weg. Verdoofd door wat de dokter voorschrijft of wat de dealer levert. De Lachgasfabriek is de vierde jaarsconference van Freek de Jonge en werd op 1 januari 2020 uitgezonden op NPO2 (VPRO). De voorbereidingen vonden plaats in het land (zie speellijst) en in december 2019 in het WestergasTheater.

Over deze voorstelling: https://freekdejonge.nl/oeuvre/de-lachgasfabriek/

Wil je niets van Freek de Jonge missen? Abonneer je dan op het kanaal!