Hans Croiset in gesprek met Freek – Compilatie

Hans Croiset zit dit jaar 70 jaar in het theatervak als acteur, regisseur en gezelschapsleider. Al die tijd was hij een vaste waarde in de Nederlandse theaterwereld. Hij heeft kort geleden aangekondigd te stoppen met acteren.

In januari 2022 heeft Freek de Jonge vier dagen gesproken met Hans in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Deze gesprekken hebben geresulteerd in een documentaire van vier delen die gemaakt is door Hella de Jonge. Hans Croiset is een neef van Hella.

In deze compilatie van 20 minuten een indruk van de gesprekken. De complete documentaire komt in vier delen van 1,5 uur gratis beschikbaar op YouTube. Het eerste deel staat al online.

Hans Croiset (1935) komt uit een theatergeslacht Croiset/Verstraete. Vanaf 1952 is hij actief eerst als acteur maar al snel gaat hij zich bemoeien met speelstijl en repertoire. Aanvankelijk in het theaterblad Teatraal, maar al snel als artistiek leider en regisseur van toneelgezelschap Theater dat zetelde in Arnhem. Via de Haagse Comedie kwam hij in 1973 bij het Pubbliekstheater in Amsterdam. Na 10 jaar via De Appel van Erik Vos werd hij leider van het Nationaal Toneel in Den Haag. In totaal zit hij ongeveer 70 jaar in het acteursvak.
Wil je niets van Freek de Jonge missen? Abonneer je dan op het kanaal!