Zondermeer in Belgie (2013)

Zondermeer in België

‘Zondermeer’ is de titel van een programma dat ik tien keer in het Compagnietheater in Amsterdam heb gespeeld. Het was een combinatie van de twee Parade-producties van afgelopen zomer.  Daar had ik het bij willen laten, maar het enthousiasme waarmee het ontvangen werd en ook het enorme plezier waarmee we het speelden, heeft mij doen besluiten het in België voor te zetten. Ook tien keer. En ook daar is het een groot succes mede dankzij een paar aanpassingen zoals het verband tussen Neerlands Hoop en de Eerste Wereldoorlog en een nieuwe versie van Heer heb meelij met de Belgen (zie elders op deze site).

Het speelplezier is zo aanstekelijk en verslavend dat we in de maanden april en mei ter voorbereiding op de afsluitende voorstelling in Carré nog een korte serie spelen in plaatsen waar ik nog nooit of niet vaak geweest ben. Vanwege de korte termijn in niet al te groten zalen.

Liedjes van de cd Zonde als Moederschoot en De Eerste Keer vormen een leidraad voor de show. Eromheen vertel ik een paar moppen op het thema Rita Verdonk, doe ik uit hoe onze nieuwe koning zich voelt.

Bekijk voor de nieuwe data de speellijst.