Zesdelige podcast serie over Wim Sonneveld mmv Freek de Jonge

In de podcast Sporen van… Sonneveld gemaakt door Robert Doggers, onderzoeken Jacques Klöters en Carolien Borgers hoe Sonnevelds artistieke nalatenschap vandaag de dag nog leeft. 

Op 8 maart 2024 is het precies vijftig jaar geleden dat Wim Sonneveld, een van de grondleggers van het Nederlandse cabaret, overleed.

De iconische cabaretier en zanger van Het Dorp wordt door AVROTROS geëerd met de zesdelige podcast Sporen Van… Sonneveld. 

Collega’s van Wim Sonneveld

Hoe heeft zijn werk de tand des tijds doorstaan? Journalisten, theaterdocenten en studenten laten hun licht schijnen op het oeuvre van Sonneveld. 

Presentatoren Carolien en Jacques spreken met grote artiesten en collega’s van toen; Nico Kapper, Gerard Cox, Freek de Jonge, Karin Bloemen, Frank Sanders, Joost Prinsen en Barrie Stevens.

Ook Alex Klaassen, Kiki Schippers en Ronald Snijders komen aan het woord, evenals opkomende talenten Valentina Töth en Siawaash Cyrroes. 

Freek geeft zijn mening over vakmanschap, maatschappelijk geëngageerd theater en zijn collega uit een andere tijd – Wim Sonneveld – in de podcast Sporen van Sonneveld. Nu te beluisteren in je favoriete podcast app.