VN column 30 november 2017 – Grenzen heb je nooit alleen

Ook met Benelux-collega’s gesprek gehad met Malinese president Keïta. Stabiliteit in Mali is van groot belang, o.a. om groeiende groep jongeren perspectief te bieden, zodat zij zich niet aansluiten bij terroristische groeperingen of op irreguliere wijze vertrekken naar Europa.

Aldus onze minister-president gisteren op Twitter.

Altijd fijn om een staatshoofd op een constructieve manier van de sociale media gebruik te zien maken. En vooral zeer bemoedigend dat samenwerking is gezocht met de collega’s van ons omringende landen.

Want grenzen heb je nooit alleen.

Maar het is vooral geweldig voor de groeiende groep jongeren in Mali die op het punt staan zich bij een terroristische groepering aan te sluiten of op irreguliere wijze naar Europa willen vertrekken.

O.a., die belangrijke toevoeging mogen we niet over het hoofd zien. Er werd nog veel meer besproken wat nog even op onthulling moet wachten.

Zelf ben ik erg benieuwd waarom er zoveel tissues op de tafeltjes waren gezet. En waarom zoveel tafeltjes? En stonden er zoveel tafeltjes om plaats aan de tissue-boxen te bieden of dacht een lakei laten we maar wat tissues op die lege tafeltjes zetten?