VN column 22 januari 2018 – Hilversum dreigt meegesleept te worden in de Beeldenstorm

Ook Hilversum dreigt meegesleept te worden in de Beeldenstorm die over ons land waart. Deze doorgaans kalme hoofdstad van de Gooise Matras  is het centrum geworden van een verhitte discussie of de Sjef van Oekelboulevard nog wel langer de Sjef van Oekelboulevard moet heten.

Tegenstanders rakelen het besmette verleden van de controversiële televisiepresentator op. Herinneren aan zijn scabreuse taalgebruik en met name zijn kotspartij in een fietstas blijkt in menig verkeerd keelgat geschoten te zijn.

De heer Buma, die overigens zelf in Voorburg in de statige wijk Park Leeuwenstijn woont, zei des gevraagd dat het een schande voor onze nationale identiteit was als dergelijke pleefiguren geëerd werden door naamsverbinding aan een verkeersader. Tegen een Sjef van Oekelsteeg bleek de CDA-leider, geen principieel bezwaar te hebben. Op de vraag of hij nog suggesties had voor een wat meer glorieuze naam uit onze rijke televisieverleden die deze boulevard cachet zou kunnen geven opperde de heer Buma ‘Persoonlijk zou ik heel graag over de Malle Pietjeboulevard rijden.’