VN column 18 januari 2018 – Oh Oh Barbie

De laatste aan wie ik in deze rubriek ooit vermoedde aandacht te zullen schenken was Samantha de Jong. Maar nu haar manager iedereen oproept haar even rust te gunnen voor haar herstel, voel ik een onbedwingbare neiging opkomen dat niet te doen.


Louter omdat ze zich heeft weten binnen te dringen in mijn leven. Haar had ik liever niet gekend. Het is onze wereld echter niet meer mogelijk om het andere, dat waar we niets mee te maken wilt hebben om wat voor reden dan ook, buiten te sluiten.

In mijn protestantse jeugd wilde ik niets met het Roomse te maken hebben en daar hoefde ik geen enkele moeite voor te doen. Het was een compleet andere wereld. Ik had geen idee wat er zich bij de Roomsen afspeelde en ik verlangde niet naar die kennis.

Samatha de Jong is als realitysterretje bekend onder de naam Barbie en dankt haar faam aan het RTL-programma Oh oh Cherso. Een wereld waar ik niets mee te maken wil hebben. Zelfs in dat programma wist zij de nauwelijks getrokken grenzen van betamelijkheid te overschrijden. Haar lot was die schaamteloosheid in ieder volgend programma te overtreffen. Daarin slaagde ze met glans met alle gevolgen voor haar geestelijke gezondheid van dien. Onlangs verloor ze door drugsgebruik haar bewustzijn en moest in een ziekenhuis worden opgenomen.

Die informatie zit ongewenst in mijn hoofd en gaat er niet meer uit. Nooit meer rust.