VN column 15 januari 2018 – Freek keek De Curling Quiz

‘Het Blauwe Team heeft drie punten het Rode Team heeft twee punten. Het Blauwe Team staat voor!’, juicht Frans Bauer, presentator van de gloednieuwe AVRO/TROS televisieshow De Curling Quiz op de zondagavond NPO1.’ Maar het kan allemaal nog veranderen want er komen nog veel meer vragen!’, voegt hij er relativerend, maar nog steeds juichend, aan toe.

De vragen variëren van Hoeveel medailles wist ons land tot nu toe op de Olympische Spelen te winnen? tot ‘Wat is de tactiek van de citroenvlinder om de winter te overleven?

Het stikt van het tweede garnituur Bekende Nederlanders die begrepen hebben dat je ver kunt komen in dit land door zo ongegeneerd mogelijk je imago te bevestigen. Wij ouderen kennen dit paraboolgedrag nog van het programma Sterrenslag. De Dick Passchier van toen heet nu Evert ten Napel,  die over een nog groter vermogen om onze tenen te doen krommen beschikt.

De presentatrice van SBS-shownieuws vroeg zich donderdagavond in de voorbeschouwing al bezorgd af of de publieke omroep met dit programma niet al te vrijmoedig met haar taak omsprong.

Dat gaan de kijkcijfers (1.216 000) bewijzen.