Verwacht – Freek doet Neerlands Hoop, Groninger Museum en nog veel meer!

Behalve de tournee met liedjes en conferences van Neerlands Hoop in mei en juni zijn er door Freek al veel meer plannen gesmeed voor het najaar van 2018 en het theaterseizoen 2018-2019. Veel gaat binnenkort in de voorverkoop, dus wees er op tijd bij! Hieronder een overzicht.

Verwacht:

Freek doet Neerlands Hoop in mei en juni op tournee

Dinsdag 13 maart 2018 jl. presenteerde Freek de Jonge in een uitverkocht Carré de langverwachte oeuvre box van Neerlands Hoop. Wegens het succes van de avond komt er een aantal extra voorstellingen “Freek doet Neerlands Hoop” waarin Freek samen met de band De Jonges terugkomt voor een nostalgische avond (Luxor Rotterdam op 13 mei is een matineevoorstelling).

Klik hier voor de speellijst 

Boek: Groninger memoires

Verwacht in het najaar: deel 1 van Freeks memoires over Groningen. In Ik hoor trompetten schallen. De vijand is nabij grijpt hij zijn geboorte in het oorlogsjaar 1944 in Westernieland aan om te vertellen over onder meer de geloofsideeën van zijn vader, een predikant, en de NSB-broers van zijn moeder. Ook gaat hij in op zijn betrokkenheid bij de recente acties tegen de gaswinning.

De ‘ongewone autobiografie’ wordt door uitgeverij Atlas Contact aangekondigd als het eerste deel in een reeks. In het eerder verschenen tweede deel, Reikhalzend verlangen. Memoires 2, vertelde hij al over zijn jeugdjaren in Zaandam en hoe in de jaren vijftig en zestig zijn belangstelling voor amusement en entertainment werd gewekt.

Groninger Museum 15 september tot 1 november 2018

Freek en Hella de Jonge gaan ‘live’ exposeren in het Groninger Museum. Ze zijn dagelijks present temidden van hun privé(kunst)collectie en Hella’s werk, terwijl de cabaretier elke dag een eigen invulling geeft.

Van 15 september tot 1 november is het duo dagelijks in het museum te vinden. De twee krijgen het Coop Himmelb(l)au-paviljoen tot hun beschikking, bevestigt museumdirecteur Andreas Blühm.

,,Bezoekers treffen Freek en Hella daar in hun eigen habitat. We lenen daarom kunstwerken uit hun huis in Muiderberg. Dat huis is misschien niet zo groot, maar staat wel behoorlijk vol. Ze hebben een grote collectie. Bezoekers komen in Groningen als het ware bij Freek en Hella op bezoek.’’

Lees meer op dvhn.nl 

De Suppoost – november 2018 tot juni 2019

De Suppoost is een nieuwe solo voorstelling die voortkomt uit de periode in het Groninger Museum. Voor het eerst in jaren zal Freek weer helemaal alleen op het toneel staan. In de gedaante van een suppoost volgt het publiek zijn avonturen als zaalwachter in het museum. Voorvallen tijdens ontmoetingen met bezoekers tot invallen betreffende kunst- en vliegwerk.

Kaarten zijn al verkrijgbaar in de voorverkoop, klik hier voor de speellijst 

De Week van Freek: Carte blanche voor Freek de Jonge!

Lokatie: Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem
Vrijdag 14 t/m zaterdag 22 juni 2019
Start kaartverkoop 18 mei 2018

Donderdag 20 juni 2019 is het precies 50 jaar geleden dat Freek de Jonge en Bram Vermeulen in de Stadsschouwburg hun programma Neerlands Hoop in Bange Dagen opvoerden. Freek de Jonge viert zijn 50-jarig jubileum als podiumkunstenaar. In De Week van Freek krijgt Freek de Jonge een week lang carte blanche in Haarlem. Dit aanbod nam Freek met beide handen aan.

Met onder andere een Masterclass kleinkunst met Haarlemse talenten, een gesprek met Jan Brokken, voorstellingen gewijd aan Hella de Jonge en Neerlands Hoop en een spetterende muzikale finale.

Lees hier meer over De Week van Freek