Voor als u even tijd heeft

De mensen reppen zich in de vroege winteravond. Er is en wind van orkaansterkte voorspeld en Code Oranje voorgeschreven. Men wil binnen zijn voor de hel losbreekt.

Het zijn die dagen van het jaar waarop mensen op zoek zijn naar warmte en veiligheid. De een bij de intimiteit van zijn gezin bij de open haard, de ander in de illegale werkelijkheid van de voorsteden bij een paar brandende autowrakken.

Nauwelijks opgemerkt zoeken twee sjofele figuren een plek om de nacht door te brengen: het zijn Fabel die een winkelwagentje voortduwt en Sprookje, die zwanger is.

Ze lopen over het Grote Plein met voor Het Paleis de kolossale kerstboom vol zeepbellen van Waarden en Normen. Ouders wijzen ernaar, maar hun kinderen kunnen hun ogen niet afhouden van de etalages vol virtueel geweld.

Sprookje en Fabel staan voor de Boekwinkel. Wat liggen de biografieën over voetballers, kookboeken en romans over gemankeerde levens er mooi verzorgd bij. Daar zouden ze best tussen willen liggen, maar er is voor hen geen plaats meer in de etalage.

lemand van de bewaking maakt met een gebaar duidelijk dat ze op moeten krassen. Sprookje legt uit wie ze zijn en dat ze ieder moment kan bevallen. Maar Fabel trekt haar mee. Hij heeft er genoeg van om langer proberen aandacht te trekken van mensen voor wie tussen de regels niets meer geschreven staat.


https://t.co/sQlKOLs4gc