Tentoonstelling ‘Het Volle Leven’ in Groningen – 15 september t/m 28 oktober 2018

Hella en Freek de Jonge werken al decennia samen. De tentoonstelling ‘Het Volle Leven’ in het Groninger Museum vertelt hun verhaal aan de hand van hun kunstcollectie en persoonlijke eigendommen als kostuums, keramieken, foto’s, filmbeelden en niet eerder vertoonde fragmenten over hun activiteiten in Groningen.

Bijzonder aan deze expositie is dat Hella en Freek tijdelijk ‘wonen’ in het Groninger Museum.

Ze krijgen het Coop Himmelb(l)au-paviljoen geheel tot hun beschikking. Ook ontvangen zij bekende gasten, treden op en gaan in gesprek.

Het programma verschilt van dag tot dag omdat improvisatie de rode draad is in hun leven. Daarnaast zullen er een aantal vaste onderdelen op gezette tijden plaatsvinden en één daarvan is Een dag een lied. Iedere dag zingt Freek een lied en maakt daarvoor een keuze uit zijn rijke muzikale werk.

In de tentoonstellingscatalogus Een dag een lied is een selectie van veertig liedjes te vinden, samen met een essay over de Kunst van het Leven en andere vrolijke details over de tentoonstelling, een leidraad voor de expositie. Verschijningsdatum september 2018.

Stap in de wereld van Freek en Hella – voor heel even of zolang je wilt.