Om naar uit te kijken in februari 2022

Op 11 en 12 februari 2022 zal Freek te gast zijn bij twee hele verschillende evenementen in Haarlem en in Groningen.

Freek te gast tijdens de bonte avond van Lavinia Meijer

Harpiste Lavinia Meijer is een belangrijk en baanbrekend musicus. Over de hele wereld betovert ze publiek met haar grensverleggend vertolkingen.

Speciaal voor de Philharmonie in Haarlem stelde Lavinia Meijer twee bonte avonden samen waarin ze gasten ontvangt uit de wereld van muziek en cabaret. Op de eerste, vrijdag 11 februari 2022 zijn cabaretier Freek de Jonge, musicalactrice Vera Mann, zanger Philippe Elan en muzikant Reyer Zwart te gast.

Informatie en kaarten via https://www.theater-haarlem.nl/programma/17879/Bonte_avond/Lavinia_Meijer_met_Freek_de_Jonge_Vera_Mann_Philippe_Elan_Reyer_Zwart

Freek te gast bij literatuurfestival Het Grote gebeuren

Op zaterdag 12 februari 2022 vindt het literatuurfestival Het Grote Gebeuren plaats. Het wordt georganiseerd door NOORDWOORD en Forum Groningen en vindt plaats in het Forum aan de Nieuwe Markt in Groningen. Op het programma onder meer de populaire Nederlandse schrijvers Özcan Akyol, Hanna Bervoets, Peter Buwalda, Gerda Blees, Esther Gerritsen, Alex Boogers en Maartje Wortel. Daarnaast nemen de Noorse schrijver Johan Harstad en de Engelse Tamsin Calidas deel.

Een bijzondere rol in het programma is weggelegd voor schrijver en mediapersoonlijkheid Özcan Akyol (“Eus”) die de gelegenheid kreeg een eigen programma samen te stellen. Hij presenteert onder de titel “De Keus van Eus” drie programmaonderdelen: een gesprek met Freek de Jonge, een discussie over voetbal en literatuur met schrijvers van het tijdschrift Hard Gras als Henk Spaan en P.F. Thomése en een presentatie van zijn favoriete dichters, waaronder Nico Dijkshoorn en de jonge, veelbelovende dichter Wout Waanders.

Kaarten en informatie via http://www.noordwoord.nl/hetgrotegebeuren/