Montage De Loterij Uitzending zaterdag 13 maart 22.20 uur NPO2 VPRO

Monteren is niet helemaal mijn ding.
Het woordje monter zit erin, zeker, maar ook onteren.
Al het materiaal is voorhanden, je kunt het al zien zelfs. Het is divers van stemming en dynamiek, maar het is teveel.
Aanvankelijk leken de 90 minuten die voor de uitzending staan een eeuwigheid, nu zijn we blij als we binnen de tijd blijven.
Het is een overvolle grabbelton.
Mijn geduld is er niet tegen opgewassen.
Iedereen kent het gevoel van het bouwpakket. Het resultaat staat eigenlijk al voor je neus, zit in elk geval volmaakt in je hoofd, maar de gebruiksaanwijzing is vaak niet voor de leek geschreven en er lijken beslissende stukjes te ontbreken.
Normaal gesproken doet Hella de montage van de theatershows, maar in dit geval is het meer een film dan een voorstelling en het scenario zit in mijn hoofd.
Dus nu zit ik erbij en moet alle zeilen bijzetten om van mijn hunkering naar het eindresultaat een fijne speurtocht te maken.
Inmiddels hebben we de lengte binnen de perken.
Er zijn twee ideetjes die we niet hebben opgenomen omdat ze me te binnen schoten na de opnames. Een ervan kunnen we met een truc er wel in passen, de ander gaat niet lukken.
Ik stond op het plantsoen voor het verzorgingstehuis bij mijn ruim honderdjarige moeder op bezoek. Nadat ik, zij stond slechtziend op het balcon, bekend gemaakt had wie ik was, haar tweede zoon, zei ze:
‘Je mag wel eens naar de kapper!’
Die dus niet.

Foto gemaakt door Freek. Op de foto Hella de Jonge en Paul Schuurman van The Van