Lustrumopening Leerorkest 17 juni

Het Leerorkest bestaat 15 jaar, een mijlpaal. Op 17 juni is de feestelijke opening met Tania Kross, Remy van Kesteren en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest.

Ze hadden voor u op 17 juni een groot lustrumconcert in petto, live in Het Concertgebouw, dat helaas vanwege de coronamaatregelen is uitgesteld naar volgend jaar.

Echter samen met de enorm betrokken musici, hun cultuureducatiepartners en prominenten hebben ze ondanks de coronabeperkingen toch een heel bijzonder programma kunnen samenstellen, dat u op woensdag 17 juni van 16:00 uur tot 16.30 uur kunt meemaken via een livestream!
Volg de uitzending via youtube.com/concertgebouw/videos

Naast uitzonderlijke optredens van operazangeres Tania Kross en harpist Remy van Kesteren, met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest, zijn er bijdragen van onder meer Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en Marjolein Moorman, wethouder van Amsterdam voor onderwijs.

Aan het einde maakt u samen met de musici een spraakmakende ‘Grande Finale’ mee, waarin dankzij speciale opnames, alle musici en de kinderen verenigd zijn, in een groots lustrumlied!
Leerorkest ambassadeur Freek de Jonge schreef speciaal voor het orkest de tekst. 
Bekijk hier het programma

Kijk ook mee!