In memoriam Jan Schuurman

Afgelopen donderdag 31 augustus bereikte ons het bericht dat Jan Schuurman is overleden. Jan is een van die stille krachten die een ongelooflijke bijdrage heeft geleverd aan de audio- en videoregistratie van talloze theaterprogramma’s en andere projecten die wij de afgelopen jaren mochten maken.

Jan was in die tamelijk overspannen wereld altijd de rust zelve. Technisch was het altijd prima voor elkaar, met een zeer compacte set waardoor er weinig overbodige mensen omheen liepen als het moest gebeuren. Jan was altijd zeer positief over wat we gemaakt hadden. ‘We hebben een hit!’ riep hij altijd stralend. Een groot, zeer bescheiden, vakman.

Daarnaast was hij een schipper. De paar keer dat we meegevaren hebben was het een genot te zien hoe hij dat schip in zijn macht had, maar vooral dat het zijn lust en zijn leven was.

Jan was ernstig ziek, maar tot aan het einde was het geen straf om bij hem op bezoek te gaan en te praten over het onvermijdelijke einde. Hij was daar rustig over. Hij was graag nog wat gebleven. Het mocht niet zo zijn.

Jan was een geweldig mens om mee te werken en mee om te gaan.

Hella en Freek de Jonge