7 april: Hommage aan zeventigjarige Freek de Jonge in DeLaMar Theater

Hommage aan Freek de Jonge, exclusief in het DeLaMar Theater tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2014 wordt Freek zeventig jaar. Een bonte stoet vrienden en collega’s viert samen met Freek zijn verjaardag tijdens een eenmalige hommage-avond. Een uniek cabaretesk en muzikaal spektakel rond de grootmeester van de kleinkunst. Freek weet dat dit feest gaat plaatsvinden. Echter, wie er komen optreden is voor hem een grote verrassing. Speciaal voor het publiek lichten we toch al een tipje op van de sluier (niet verklappen aan Freek!). Op het programma staan optredens van Karin Bloemen, Acda en de Munnik, Liesbeth List, Brigitte Kaandorp, Herman Finkers en vele anderen. De muzikale leiding van de avond is in handen van Martin van Dijk. Hou deze website in de gaten voor meer nieuws over de optredens van deze avond.

Freek de Jonge
Veelzijdig, eigenzinnig en spraakmakend, oftewel Freek de Jonge. Samen met Bram Vermeulen was hij Neerlands Hoop in Bange Dagen. Met zijn ongekend hoge tempo van grappen veranderde Freek het Nederlandse cabaret voorgoed. Ook bereikte hij de eerste plaats in de hitparade met het lied Leven na de Dood, maakte talloze cabaretvoorstellingen en won onder meer de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Vergeet mij niet. Freek staat bekend om zijn kritische conferences en flauwekul om de flauwekul. Altijd voortgedreven door de onuitputtelijke motor achter zijn hele carrière: de lach.

Hommages van het Amsterdams Kleinkunst Festival
Jaarlijks zet het Amsterdams Kleinkunst Festival iemand die groot is in de kleinkunst in het middelpunt van de belangstelling met een hommage. Zo kwamen er onvergetelijke avonden tot stand voor onder andere Drs. P, Eli Asser, Wim Ibo, Harry Bannink, Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh, Jan Boerstoel, Ivo de Wijs, Liesbeth List, Jenny Arean en Gerard Cox.

Meer informatie en kaarten bestellen