Freek’s Twitteravonturen #3

Tijdens het kijken naar de Dauphiné Liberé zag ik Chris Froome resoluut de kop over nemen om zijn trouwe knecht Richie Porte aan een etappeoverwinning te helpen. Froome reed de arme Porte meteen uit het wiel. Froome vroem vroem, twitterde ik spontaan.

Na een paar minuten kwam ik tot het besef dat die grap wel erg voor de hand lag en keek even bij twitter search. Eind augustus 2011 bleek de woordspeling voor het eerst getweet te zijn. Oeps.

Nu en dan krijg ik van de twitterpolitie te horen dat een grap al gemaakt is. Dan gaat het vaak om een paar minuten. Te gretig geweest. Eerst even checken.

Het gevoel dat je bekruipt is onbehaaglijk. Het krijgt allemaal iets harkerigs. Een grap moet uit de losse pols komen. Twittertiming is een nieuw fenomeen.

Zolang het land het over een ding heeft is alles goed. Voor een grap betreffende het Koningslied was het elk moment raak. Zelfs tijdens het songfestival kwam ik er nog mee weg. (Als ik dit allemaal zo hoor viel dat koningslied nog best mee.)

Toen Lubbers verklaarde dat er onderdelen voor atoombommen op vliegveld Volkel liggen,  ging ik eerst even naar search en daar stond hij al: Lubbers klokkenluider!