Freek is de eerste gast van ‘Over Leven’ van Coen Verbraak

Nieuw seizoen vanaf woensdag 12 juni om 20:30 op NPO 2

Met o.a. Freek de Jonge (12 juni) , Aysha Meis de Groot, Chaja Polak, Milouska Meulens, Jan van Ommen, Claudia van Deudekom, Nina Blom en Annemiek Valent.

We hebben het leven allemaal cadeau gekregen. Ongevraagd. En zonder dat er een gebruiksaanwijzing bij zat. Maar hoe doe je dat eigenlijk, leven? Heeft het leven zin? Of is dat onzin? Is een mens verantwoordelijk voor zijn eigen geluk? Hoe ga je om met tegenslag? En waar put je troost uit als het tegenzit? In het derde seizoen van Over Leven praat Coen Verbraak vanuit het ARTIS-Groote Museum met acht uiteenlopende gasten over wat het leven de moeite waard maakt.

Na iedere aflevering zijn de volledige interviews te beluisteren als podcast.

Eind jaren zestig breekt Freek de Jonge door met Bram Vermeulen: samen vormen zij Neerlands Hoop. Na een pijnlijke scheiding gaat Freek solo verder met o.a. boeken en films. De succesvolle komiek merkt dat met het klimmen van de jaren ook fysiek ongemak komt. Wat doet zoiets met je zelfvertrouwen? Hoe is het om als taalkunstenaar plotseling naar woorden te moeten zoeken? En hoe geef je zin aan het leven wanneer je je kind én een kleindochter verliest?

Interview met Coen Verbraak

Alle gasten van het komende seizoen