Freek in de nieuwe film Opa Cor van Martin van Waardenberg

Ome Cor wordt Opa Cor: Carice van Houten, Elise Schaap en Freek de Jonge spelen in nieuwe film

Na het succes van de film Ome Cor komt er volgend jaar een opvolger: Opa Cor. Daarin speelt acteur Martin van Waardenberg weer de rol van de Rotterdamse ritselaar, die opa is geworden van kleinzoon Coentje.

Het kon niet uitblijven, het succes van Ome Cor smaakte naar meer.

Producent Peter Verhage licht toe: “Ja, we hebben een opvolger: Ome Cor is nu Opa Cor, want hij is grootvader geworden. In de film heet zijn kleinzoontje Coentje, naar Coen Moulijn, dat kon natuurlijk niet anders bij Feyenoordsupporter Cor.”

Wanneer is de film te zien?

“De première staat gepland voor maandag 14 oktober 2024, de film is dan vanaf woensdag 16 oktober in de bioscoop te zien. Dit keer niet alleen bij Pathé in Rotterdam, maar bij Pathé in heel Nederland. Daarna is Opa Cor ook via de streamingsdiensten te bekijken. We hebben de volgorde omgedraaid.”

Waar gaat het verhaal precies over?

“Net als bij Ome Cor gaat het weer veel over de vader-dochterrelatie. Opnieuw speelt Floortje – de dochter van Martin van Waardenberg – mee. Het gaat ook over geld, daar is Ome of Opa Cor altijd mee bezig. Hij weet zich steeds in de nesten te werken, de vraag is of en hoe die daar dan weer uit komt.”

Welke BN’ers gaan we ditmaal zien?

“We hebben onder anderen Carice van Houten gestrikt, dat vinden we heel bijzonder. Verder Bert Visscher, Freek de Jonge en Elise Schaap en we zijn nog met veel andere BN’ers bezig. De opnames lopen door tot volgend jaar mei of juni.”

De opbrengst van de film gaat weer deels naar het goede doel?

“We hebben pas een Ome Cor-cheque van 120.000 euro aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam overhandigd: zo’n bedrag hadden we nooit verwacht. We hopen met Opa Cor weer zo’n opbrengst te halen.”

Bron: AD