Freek de Jonge keert in juni terug naar Koninklijk Theater Carré

Freek de Jonge keert in juni terug naar Carré, waar hij dinsdagavond 13 maart een verzamelbox met het complete oeuvre van zijn voormalige cabaretgroep Neerlands Hoop presenteerde.

De avond was zo’n succes dat hij op zaterdagavond 2 juni en zondagmiddag 3 juni opnieuw een nostalgische avond en middag verzorgt onder de titel ‘Freek doet Neerlands Hoop’.
In de voorstelling neemt Freek de Jonge het publiek opnieuw mee terug naar zijn tijd van Neerlands Hoop. Samen met zijn band De Jonges brengt hij de mooiste liedjes en bekendste sketches ten gehore.

Freek de Jonge:  “Na een memorabele presentatie in DWDD mocht ik in mijn eigen omgeving, met mijn favoriete collega’s de Neerlands Hoop-box presenteren. Het werd in een zinderend Carré een ervaring waar alles in zat. Trots over de totstandkoming van de oeuvrebox, ontroering over de bereidheid van de collega’s een van de Neerlands Hoop klassiekers ten gehore te brengen, dankbaarheid dat ik in het vak ben beland waar ik van droomde en dat het beste uit mij gehaald heeft en verbondenheid met Bram met wie ik dit allemaal samen mocht maken. Maar vooral ook het enthousiasme van het publiek dat na al die jaren misschien wel meer teksten uit het hoofd kende dan ik en vooral liet merken wat Neerlands Hoop voor impact gehad heeft.

Dit alles heeft me, na overleg met velen, doen besluiten het Neerlands Hoop eerbetoon nog even voort te zetten. Ditmaal alleen met band De Jonges (Reyer Zwart, Maurits Fondse, Rowin Tettero, Jan van Bijnen) die voor de gelegenheid zal worden uitgebreid met Hermine Deurloo (mondorgel) en Roel Spanjers (hammondorgel).”

Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via de website van het theater (en nergens anders).