De Vogelwachter op het Nederlands Filmfestival – trailer

Acht festivalpremières door het hele land

Dit jaar komt het NFF vanuit Utrecht naar iedereen toe! Van 25 september tot en met 3 oktober beleef je het festival met de reeks NFF publiekspremières op het rode pluche van de bioscoop en het filmtheater bij jou om de hoek. Ook kun je in september via www.filmfestival.nl vanaf je luie stoel op je eigen scherm genieten van talrijke andere films in het festivalprogramma, Q&A’s, talkshows en masterclasses. De kaartverkoop start eind augustus. Kijk voor meer informatie: www.filmfestival.nl

Het Nederlands Film Festival (NFF) presenteert dit jaar landelijk een unieke selectie van 8 festivalpremières in filmtheaters en bioscopen. Documentaire De Dick Maas methode, dramaserie I.M. en de speelfilms Buiten is het feest, Kom hier dat ik u kus, Marionette, De Vogelwachter en La última primavera vormen samen met openingsfilm Buladó de reeks NFF-publiekspremières die op dezelfde dag als de première in Utrecht door heel Nederland te zien is.

Algemeen directeur/bestuurder a.i. Doreen Boonekamp: “Al 40 jaar brengt het Nederlands Film Festival eind september de nieuwste verhalen en het talent van eigen bodem voor het voetlicht. Ook nu het niet mogelijk is om een festival te organiseren waar publiek en makers fysiek op één plek in groten getale samenkomen willen wij iedereen betrekken. Juist in deze tijd is het belangrijker dan ooit dat makers verhalen blijven vertellen. Deze spelen een belangrijke rol in het creëren van een gedeelde werkelijkheid en geven zo de samenleving betekenis en vorm. Daarom brengen wij dit jaar in 8 NFF-publiekspremières de variëteit en het filmtalent van eigen bodem met intieme verhalen, meeslepend drama en een opzwepend kijkje voor en achter de schermen van de Nederlandse film”

NFF-Publiekspremières in het land

Vrijdag 25 september – wereldpremière
Buladó – Eché Janga

Zaterdag 26 september – wereldpremière
Kom hier dat ik u kus – Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden

Zondag 27 september – wereldpremière
I.M. – Michiel van Erp

Zondag 27 september – wereldpremière
De Dick Maas methode – Jeffrey De Vore

Maandag 28 september – wereldpremière
Buiten is het feest – Jelle Nesna

Dinsdag 29 september – wereldpremière
Marionette – Elbert van Strien

Woensdag 30 september – wereldpremière
De Vogelwachter – Threes Anna
De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.
Cast: Freek de Jonge, Sophie van Winden, Quiah Shilue en Nick Golterman.
Scenario: Threes Anna, producent: KeyFilm, distributeur: September Film

Donderdag 1 oktober – Nederlandse première
La última primavera – Isabel Lamberti

De Vogelwachter