Movies that Matter online

Movies that Matter vindt dit jaar online plaats. Van 20-28 maart is een selectie van de films, waaronder De Slag om het vrouwenhart, te zien via Picl.nl

De documentaire van Hella de Jonge is een van de acht genomineerde films van Dutch Movies Matter. Dit is het competitieprogramma van Movies that Matter, het festival voor Nederlandse geëngageerde films.

Aletta Jacobs wees al op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. Nu honderd jaar later blijkt dat zowel de vaststelling van de kwaal (diagnose) als de behandeling ervan (therapie) nog steeds gebaseerd is op onderzoek bij de man. De Slag om het Vrouwenhart gaat specifiek in wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering betekenen voor het hart van de vrouw.

Aan de hand van gesprekken met evaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert zij een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag. Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels van Mil vormt een rode draad in deze urgente documentaire.

Juryvoorzitter Ido Abram, directeur SEE NL en adjunct directeur EYE, reikt de Dutch Movies Matter Award van € 5.000 uit tijdens de Dutch Movies Matter Night op woensdag 25 maart. Op deze avond wordt de documentaire Allen Tegen Allen van Luuk Bouwman vertoond. De film toont aan de hand van uniek archiefmateriaal het ontstaan van het vooroorlogs fascisme in Nederland. Na afloop van de vertoning vindt er een panelgesprek plaats onder leiding van presentator Jort Kelder.

De komende editie van het Movies that Matter Festival vindt plaats van 20 tot en met 28 maart 2020 in onder andere Theater aan het Spui. De documentaire van Hella wordt vertoond op 22, 23 en 24 maart.

Zie speellijst.

Op 5 maart is de kaartverkoop gestart.