De Lachgasfabriek tournee

> Tickets WestergasTheater via Ticketmaster.nl

Jaarsconference is de oudejaarsconference voorbij. Niet alleen omdat hij op 1 januari wordt uitgezonden, maar ook omdat bepaalde verplichtingen die de oudejaarsconference met zich meebrengt vervallen.

Actualiteit is een lolly waaraan het zoet likken is, de zoektocht naar het grote verband biedt meer smaken. We leven in een tijd van verandering. Dat is voor ouderen reden de toekomst te vrezen en te negeren en voor jongeren het verleden te verachten en te mijden.

De vrijheid van meningsuiting vult de leegte van het heden. ‘Waarom denk ik dat ik zeg dat ik zeg wat ik denk’ zongen we in 1979 met Neerlands Hoop.

‘Boris Johnson was totaal verrast door de gedetailleerde Brexitkennis bij Juncker en Barnier’ las ik in de krant en was daar niet zozeer totaal varrast door als wel verbijsterd. We verliezen contact met de werkelijkheid. We ontkennen haar of lachen haar weg. Verdoofd door wat de dokter voorschrijft of wat de dealer levert.

De Lachgasfabriek is de vierde jaarsconference van Freek de Jonge en zal op 1 januari worden uitgezonden op NPO2 (VPRO). De try-outs vinden plaats in het land en vanaf 6 december in het WestergasTheater.

Het WestergasTheater (Pazzanistraat 15) bevindt zich op het terrein rond de voormalige Westergasfabriek in Amsterdam-West. Vooral bekend door de studio’s van De Wereld Draait Door, Pauw en Jinek. In de loop der jaren heeft er een ontwikkeling plaatsgevonden die plaats biedt aan film, theater en muziek.