Crowdfunding ‘De Overkant’ van Marnix Ruben: 101% gehaald!

“Hoewel ik onweerstaanbaar opweg was naar de 20, en precies wist hoe de vork in de steel zat beschikte ik niet over de vaardigheden om er van te profiteren.”

De Overkant wordt een korte film gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal door Freek de Jonge zoals verschenen in de verhalenbundel ‘Zondig in Zeeland’.

De film speelt zich af in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen, begin jaren 60. Het is een semi autobiografische vertelling waarin Freek de Jonge verteld hoe hij rond zijn 19e wekelijks met de veerpont Prins Willem 1 naar ‘de overkant’ voer om samen met zijn poëtische Zeeuws-Vlaamse vrienden van het leven te genieten in o.a. legendarisch Jazz Cafe Porgy en Bess. Het is een charmant ‘comming of age’ verhaal waarin we ambitieuze jongens zien dromen van een toekomst terwijl ze nog niet helemaal klaar zijn om er aan te beginnen.

Deze terugblik op een degelijk feest dat uitmondt op losbandigheid wordt dan ook begeleid door een komische vertelstem ingesproken door de cabaretier zelf.

Met de hulp van Film by the Sea gaat Marnix Ruben, een filmmaker uit Terneuzen, het verhaal verfilmen. Directeur Leo Hannewijk van Film by the Sea: “Marnix won verleden jaar de PZC jury prijs voor de beste Zeeuwse film met zijn film Quarterlife en bewees daarmee een originele en bijzonder getalenteerde filmmaker te zijn. Het verhaal van Freek past goed bij Marnix en ik verwacht dat het een erg goede film wordt”. De première van de verfilming van de Overkant wordt verwacht tijdens de 17e editie van Film by the Sea in 2015.

De hoofdrolspelers zijn inmiddels bekend: Nick Golterman en Yentl Schieman.

Bekijk het project op Voordekunst.nl
Update 12 december: Het target van 21.500 is gehaald!